Rasmus Pasanen tehomiehenä – Indians ei taipunut vieläkään

Oilers ei onnistunut vieläkään sinetöimään F-liigan finaalipaikkaansa, kun Westend Indians nousi Metro Areenan 1589 katsojan edessä kolmannessa erässä 6–5-voittoon ja kavensi sarjan lukemiin 2-3.

Tänään Westend Indians johti avauserässä 1-0 ja toisessa 2-1, minkä jälkeen Oilers käväisi edellä, mutta ratkaisu jäi päätöserään, johon lähdettiin lukemista 3-3. Jasper Auvinen ja Sami Niskanen laukoivat päätösjakson aluksi Indiansin 5–3-yllätysjohtoon, mutta seitsemän minuuttia ennen loppua Rasmus Kainulainen sivalsi pallon etukulmaan ja Oilersin maalin päähän. Kellossa oli kolme ja puoli minuuttia, kun Indiansin Rasmus Pasasen suora laukaus Jani Rauhalan poikkipassista lurahti poikittaisliikkeessä olleen Oilers-vahti Markus Laakson jalkojen välistä sisään ja jäisi illan voittomaaliksi. Aaro Astala kavensi vielä 27 sekuntia ennen loppusummeria, mutta isolla halulla laukauksia peittänyt haastaja ja maalivahti Juuso Jokisalo kestivät loppuun saakka. Rasmus Pasanen oli kahdella maalillaan ja kahdella maalisyötöllään ”Heimon” illan tehomies.

Välierät jatkuvat maanantaina ottelulla Nokian KrP–Classic, jossa Classicilla on finaalipaikka katkolla. Westend Indiansin ja Oilersin kuudes kohtaaminen on edessä tiistaina.

Arkistokuva: Juhani Järvenpää