Nousu neljän maalin takaa, tasoitus alivoimalla ja ratkaisu jatkoajalla – Classic tasoitti finaalivoitot

Classic tasoitti dramaattisten vaiheiden jälkeen naisten finaalivoitoiksi 2-2 kaatamalla TPS:n jatkoajalla 7-6. Päätöserään neljän maalin takamatkalta lähtenyt Classic tasoitti pelin lopussa alivoimamaalilla ja ratkaisi Natalia Pitkäkankaan osumalla.

Tänään avasi Laura Rantanen TPS:n maalitilin jo 18 pelisekunnin jälkeen, mutta vielä sen osuman kykeni Veera Vilenius nopeasti kuittaamaan. Eroa kuitenkin syntyi jo ennen ensimmäistä erätaukoa. Kapteeni Jenna Saario laukoi TPS:n johtoon, ja erän lopulla maalivahti Noora Vuorela avasi pallon Meri-Helmi Höynälälle, joka sijoitti lyhyenkuljetuksen jälkeen takayläkulmaan jo 3-1. Toisessa erässä oli sitten jo vahva ratkaisun maku, kun ensin osui Henrika Maikola TPS:lle neljännen maalin ja erän puolivälissä tuttu tehokaksikko Laura Rantanen – Jenna Saario tilanteeksi jo 5-1.

Kolmas erä oli kuitenkin Classicin, kun ensin kavensivat Makreeta Heikkilä sekä Natalia Pitkäkangas ja Meri-Helmi Höynälän 6–3-osuman jälkeen vielä Pitkäkangas ylivoimalla ja Suvi Hämäläinen onnistuneen karvauksen jälkeen nostaen vieraat jo maalin päähän. Classicin kiri näytti katkeavan runsaat kolme minuuttia ennen loppua, kun Sofia Lahden osuma vastustajan päähän tuotti 2+2 minuutin rangaistuksen ja summeriin saakka jatkuneen alivoiman. Sitten tapahtui kuitenkin kummia, kun jäähyä tappanut Suvi Hämäläinen nappasi pallon TPS-puolustajalta ja huitaisi Noora Vuorelan kertaalleen torjumasta pallosta tasoituksen ajassa 58.32.

Jatkoajalla Classic jatkoi rohkeaa prässiä, joka poiki ratkaisevan pallonriiston jatkoajan kahdennellatoista minuutilla. Sen kruunuksi Veera Vilenius syötti kulmasta sektoriin Natalia Pitkäkankaalle, jonka suora laukaus painui takayläkulmaan.

Viides kohtaaminen pelataan lauantaina Lempäälässä.