Uutiset

Classicin Sofia Lahdelle yhden ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio määräsi Classicin Sofia Lahdelle yhden ottelun pelikiellon 11.4. 2024 pelatun finaaliottelun Classic–TPS tilanteesta, josta otteluvalvoja oli tehnyt videotutkintapyynnön.

Kurinpitodelegaatio tiivistää päätöksen perustelut seuraavasti:

Tilanteessa TPS:n Rantanen karvaa palloa ja liikkuu sivuttaissuuntaan. Classicin Lahti tulee tilanteeseen Rantasen takaa ja pelaajat törmäävät toisiinsa. Tilanteessa Lahden olkapää osuu Rantasta päähän ja Rantanen loukkaa päänsä tilanteessa. Tuomarit tuomitsevat Lahdelle videotarkastuksen jälkeen 2+2 minuutin ison joukkuerangaistuksen piittaamattomasta fyysisestä pelaamisesta.

Tapauksessa on riidatonta, että Lahti tulee tilanteeseen Rantasen takaa ja hänen olkapäänsä osuu pallotonta Rantasta poskeen. Lahdella on esteetön näkymä tilanteeseen ja hän juoksee suoraan Rantasen juoksulinjan poikki. Rantasella ei ole mahdollisuutta havaita takaa tulevaa Lahtea ennen kontaktia. Kurinpitodelegaatio katsoo, että Lahti nostaa Rantaseen osuvaa olkapäätään hieman kontaktissa ja Lahti hypähtää kontaktin aikana.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Lahti on aiheuttanut omalla toiminnallaan vaarallisen kontaktin vastustajaan. Ankaroittavana seikkana on pidettävä sitä, että tilanteessa pelaajan olkapää osuu vastustajaa päähän. Kurinpitodelegaatio katsoo kuitenkin, että kontaktin vaarallisuuteen on voinut osaltaan vaikuttaa Rantasen voimakas sivuttaisliike pallollisen pelaajan perään, jolloin hänen päänsä on liikkunut kohti Lahden juoksulinjaa ja laskenut hieman alemmas. Vaikka Rantasen liike on sinänsä ollut ennakoitavissa, on Rantasen liike vaikeuttanut Lahden pelaamista tilanteessa. Kurinpitodelegaatio pitää lisäksi todennäköisenä, että Lahden olkapään nosto ja pieni hypähdys ovat voineet johtua siitä, että Lahti suojautuu törmäykseltä.

Kokonaisuutena arvioiden kurinpitodelegaatio katsoo, että Lahden olisi pitänyt pelata tilanteessa kanssapelaajan turvallisuus paremmin huomioiden ja vaarallinen kontakti on aiheutunut Lahden omasta toiminnasta.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Lahti on käyttäytynyt tilanteessa pääsarjojen sarjamääräysten 53 §:ssä tarkoitetulla tavalla vaarallisesti siten, että hänelle on määrättävä 54 §:n mukainen rangaistus.

Kurinpitodelegaatio määrää Lahdelle yhden ottelun pelirangaistuksen.

Päätös syntyi äänin 2–1.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: