Konsta Tykkyläinen ratkaisi loppuminuuteilla – Classic aloitti finaalisarjan voitolla

F-liigan miesten finaalisarja alkoi Classicin voitolla, kun tamperelaiset kaatoivat runkosarjan voittaja Oilersin sen kotikaukalossa 5-4. Voittomaalin iski vajaat kaksi minuuttia ennen ottelun loppua Konsta Tykkyläinen.

Iltapäivän avausmaalin osui Oilers, mutta Adam Hemerka ja Aaro Helin siirsivät Classicin vielä avauserässä johtoon. Classic näytti hallitsevan tapahtumia kovan seitsemän ottelun välieräsarjan urakoinutta Oilersia vastaan ja pelin puolivälissä Eemeli Salin sipaisi Oskari Heikkilän laukauksen kakkospallosta jo 3-1 vieraille. Öljymiehistä löytyi kuitenkin vielä yksi vaihde. Maalille saakka puskenut Elias Pekari päätti suorituksensa kavennukseen, ja kolmannessa erässä Matias Veikkola ohjasi takatolpalta tasoituksen Classic-puolustuksen jäätyä tuijottamaan palloa. Edes Eemeli Salinin läpiajosta elegantisti nostama uusi johto ei vielä riittänyt avausvoiton, kun Heikki Iiskola kiskaisi pelin asoihin neljä ja puoli minuuttia ennen loppua. Viimeisen sanan sanoi tänään kuitenkin Classic: Oikeaa laitaa noussut Konsta Tykkyläinen päätti kuljetuksensa laukaukseen, joka upposi Markus Laakson maalin etukulmaan.

Kummallekin joukkueelle tuki ottelussa myös jobinpostia, kun Oilersin Antti Suomela ontui kaukalosta ja Classicin Adam Hemerkan peli päättyi epäonnekkaaseen kaatumiseen laidan päälle.

Loppuottelusarja jatkuu tiistaina Lempäälässä. Mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa.

Arkistokuva: Esa Takalo