Classic kesti Oilersin kirin – finaalivoitot nyt 2-0

Classic siirtyi F-liigan finaalisarjassa 2–0-johtoon, kun se nappasi jo toisen yhden maalin voittonsa kaatamallla kotonaan Oilersin 4-3. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.

Tänään Classic näytti jo ratkaisevan pelin, kun se karkasi kahdessa erässä kolmen maalin johtoon. Avausmaalin iski ensi erässä Eemeli Salin, ja sama mies oli asialla toisessa, kun Adam Hemerka ryösti pallon päädyssä ja vapautti Salinin nostamaan luukulta aivan vapaasti 2-0. Classicin kolmas osuma syntyi lähivapaalyöntitilanteesta Aaro Helinin löydettyä jotenkin aukon maalikehysten ja maalivahti Markus Laakson välistä.

Oilers sähköisti pelin kolmannessa erässä, kun ensin Tuomas Iiskola yllätti huikeita torjuntoja paiskoneen Lassi Torisevan kaukolaukauksella ja kohta ero supistui yhteen Santeri Lindforsille kirjatulla maalilla, Edes Ville Lastikan kakkospallosta näpäyttämä 4-2 ei antanut kotijoukkueen hengittää vapaasti, kun Oilersin Eetu Sorvali ohjasi näyttävästi vastaiskun päätteeksi Rasmus Kainulaisen syötön verkkoon. Viimeiset kuusi ja puoli minuuttia Classicin puolustus kuitenkin kesti, vaikka Öljymiehet vimmatusti päälle painoivatkin.

Kolmas kohtaaminen jännitetään perjantaina Tapiolan urheiluhallissa Espoossa.

Kuva viime kevään puolivälieristä: Esa Takalo