Classic jäi toisessa erässä jalkoihin, Oilers tasoitti finaalivoitot

Maalin pelien sarja katkesi F-liigan neljännessä loppuottelussa, kun Oilers tasoitti voitoiksi 2-2 murjomalla Classicin sen kotikaukalossa 8-5. Ottelu ratkesi toisessa erässä, jonka Öljymiehet veivät tylysti 5-0.

Vielä avausmaalin sivalsi Classicille Aaro Helin, mutta Heikki Iiskola tasoitti, ja toinen erä oli kotijoukkueelle sysimusta. Santeri Lindfors nosti Classicin virheen jälkeen Oilersin maalin edestä helposti johtoon, ja minuuttia myöhemmin Aaro Astala lapioi Jesperi Lindforsin kaukolaukauksen kakkospallosta eron jo kahteen. Erän puolivälissä olivat vuorossa vähemmän nimekkäät maalintekijät  Arttu Haapala sekä Joona Larte, ja erän lopulla Heikki Iiskola täräytti tilanteeksi jo 6-1 Oilersille. Kolmannessa erässä vastasi Justus Kainulainen Aaro Helinin kavennukseen upealla läpiajosta nostetulla 7–2-osumalla, mutta Eemeli Akolan ja Alpo Laitilan kavennukset vain 16 sekunnin välein nostattivat vielä isäntien toiveita. Classicin kiri hiipui kuitenkin viimeistään jäähysumaan, jossa rangaistuspenkillä istui rinnakkain neljä sinipaitaa muun muassa maalivahti Lassi Torisevan ja kapteeni Janne Lammisen protestoitua itselleen käytösrangaistukset.

Sekä keskiviikon viides loppuottelu että ensi lauantain kuudes kohtaaminen pelataan Helsingin jäähallissa.

Kuva perjantain kolmannesta kohtaamisesta: Roosa Vilkanen