Uutiset

FBC Loiston ja Pelicansin kohtaaminen häämöttää – näin ratkotaan naisten Salibandyliigan kevään sijoitukset

Jo nyt tiedetään, että naisten Salibandyliigan pudotuspelikarsinnassa kohtaavat FBC Loisto ja Pelicans SB. Paljon muuta on vielä auki.

Naisten Salibandyliiga NLB:ssä muilta karannut FBC Loisto ja NLA:ssa pääjoukosta jäänyt Pelicans SB voivat jo varautua toistensa kohtaamiseen kevään jatkopeleissä. Tässä katsaus siihen, kuinka sijoitukset ensi kertaa kahdessa tasolohkossa pelattavassa naisten Salibandyliigassa ratkotaan.

Sekä NLA:ssa että NLB:ssä on kolminkertainen runkosarja kääntymässä loppusuoralle, kun pelaamatta on joukkueesta riippuen kolmesta viiteen ottelua. Tämän jälkeen ovat NLA:ssa vuorossa sijoitussarjat, joissa parhaat kolme joukkuetta pelaavat keskenään kaksinkertaisen sarjan samoin kuin sijoilla 4-6 olevat kolme ryhmää.

Tämän hetken sijoituksilla pelaisivat sijoitussarja A:ssa SB-Pro, EräViikingit sekä PSS ja sijoitussarja B:ssä Classic, Koovee ja TPS. Seitsemäntenä vaaniva SSRA on kuitenkin vain pisteen päässä TPS:stä.

Runkosarjan pisteet jäävät voimaan, ja sijoitussarjoissa ratkotaan sijoitukset kummankin ryhmän sisällä. Siksi on mahdollista, että sijoitussarja B:n joukkueella on lopuksi enemmän sarjapisteitä kuin sijoitussarja A:n joukkueella, vaikka sen sijoitus on alempi.

Pudotuspelikarsinnassa NLA:n seitsemänneksi ja kahdeksanneksi sijoittuneet joukkueet pelaavat NLB:n ykköstä ja kakkosta vastaan paikoista tämän kevään pudotuspeleihin ja samalla ensi kauden NLA:han. Seitsemäs kohtaa kakkosen ja kahdeksas ykkösen paras viidestä -periaatteella niin, että NLA:n seitsemäs ja NLB:n ensimmäinen saavat kotiedut.

Jo nyt tiedetään, että ensimmäinen pari on FBC Loisto–Pelicans SB! Tämän hetken sijoituksilla toiseksi pariksi muodostuisi SSRA–O2-Jyväskylä.

NLB:ssä toki kolmonen Pirkat vaanii vain kahden pisteen päässä O2-Jyväskylästä, vaikka FBC Loisto onkin jo kärjessä karussa.

NLB:n kolmas ja neljäs, jotka tällä hetkellä ovat Pirkat ja ÅIF, päättävät kautensa runkosarjaan.

Kaksivaiheinen liigakarsinta

Liigakarsinnan ensimmäisessä vaiheessa NLB:n loput neljä joukkuetta pelaavat sarjassa säilymisestä paras kolmesta -periaatteella siten, että viides kohtaa kahdeksannen ja kuudes seitsemännen. Tämän hetken sijoituksilla parit olisivat NST–LoSB ja Welhot–Steelers. Parien häviäjät karsivat sitten liigapaikoistaan.

NLB:n keskiryhmä kuitenkin elää vielä vahvasti, kun sekä ÅIF:llä että ottelun vähemmän pelanneella NST:llä on 24 pistettä, Welhoilla 22 ja Steelersillä 18.

Puolivälieriin valitaan edelleen vastustajat

Pudotuspeleihin sijoitussarja A:n voittaja saa sitten valita vastustajansa sijoitussarja B:n sijoille 2 – 3 sijoittuneista sekä pudotuspelikarsintojen voittajista. Sijoitussarja A:n toiseksi sijoittunut saa valita vastustajansa valitsematta jääneistä ja kolmantena sijoitussarja A:n kolmanneksi sijoittunut. Sijoitussarja B:n voittajalle jää vastustajaksi valitsematta jäänyt joukkue.

Naisten Salibandyliigan puolivälierät ja välierät pelataan paras viidestä -järjestelmällä (3 voittoa) ja finaalit paras seitsemästä -järjestelmällä (4 voittoa). Pronssimitalit ratkaistaan yksittäisessä pronssiottelussa.

Kevään jatkopelien alustavat pelipäivät:

Sijoitussarjat: la 22.2., su 23.2., la 29.2., su 1.3., la 7.3. ja su 8.3.
Pudotuspelikarsinnat: la 29.2., su 1.3., ke 4.3., tarvittaessa la 7.3. ja su 8.3.

Puolivälierät: la 14.3., su 15.3., ke 18.3. ja tarvittaessa la 21.3. ja su 22.3.
Välierät: la 28.3., su 29.3., ke 1.4. ja tarvittaessa la 4.4. ja su 5.4.
Finaalit: to 9.4., la 11.4., ma 13.4., ke 15.4. ja tarvittaessa la 18.4., ma 20.4. ja ke 22.4.

Liigakarsinnan 1. vaihe: la 7.3., la 14.3. ja tarvittaessa su 15.3.
Liigakarsinnan 2. vaihe: la 28.3., su 29.3. ja tarvittaessa la 4.4.

48969877527_d6f81884a9_k.jpg

Kuvat: Juhani Järvenpää ja Esa Takalo