Uutiset

Salibandyliiton pääsarjojen pelikausi päätökseen koronaviruksen vuoksi

Salibandyliiton hallitus on lauantaina 14.3.2020 päättänyt yksimielisesti esityksen mukaisesti lopettaa myös pääsarjojen eli miesten ja naisten Salibandyliigan sekä miesten Divarin pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia. Pelikausi loppuu kauden 2019-20 osalta kaikkien näiden sarjojen osalta välittömästi.

Aloitettuja miesten Salibandyliigan ja miesten Divarin pudotuspelejä ei jatketa eikä naisten Salibandyliigan pudotuspelejä aloiteta. Pääsarjojen karsintapelejä ei myöskään pelata.

Torstaina 12.3.2020 tiedotimme, että pääsarjojen osalta sarjatoiminta pysäytetään toistaiseksi ja lupasimme tiedottaa lisää perjantaihin 20.3.2020 mennessä. Halusimme seurata koronavirustilanteen kehittymistä ja kuulla seurojen näkemyksiä ennen päätösten tekemistä. Seuroilta saamamme palautteen perusteella ja koronavirustilanteen kehittymisen takia päätöksenteko oli mahdollista ilmoitettua nopeammin.

Muiden Salibandyliiton valtakunnallisten ja alueellisten sarjojen osalta (juniorit, aikuiset, seniorit, erityisryhmät) tiedotimme jo torstaina, että sarjatoiminta pysäytetään ja pelikausi loppuu välittömästi kauden 2019-20 osalta.

Salibandyliitto tiedottaa pelikauden ennenaikaiseen päättymiseen liittyvistä toimenpiteistä ja seurauksista maaliskuun loppuun mennessä. Keskeisiä kysymyksiä ovat muun muassa, miten sarjojen pysäyttäminen vaikuttaa loppusijoituksiin sekä sarjanousuihin ja -putoamisiin.

Lisätietoja: Salibandyliiton toiminnanjohtaja Kari Lampinen, 0400 529 032, kari.lampinen at salibandy.fi

Kuvituskuva: Ville Vuorinen