Uutiset

Welhottarien liigavalmistautuminen hyvällä mallilla

Welhojen naisten edustusjoukkueen eli ”Welhottarien” valmistautuminen tulevaan kauteen on korona-epidemiasta huolimatta historiallisen hyvällä tasolla. Joukkueen pelaajasopimusten tilanne on erinomainen, ja pelaajien ohjattu omatoimiharjoittelukin on ollut käynnissä jo viiden viikon ajan.

– Onhan tämä aiempiin kausiin verrattuna meille poikkeuksellinen tilanne, että joukkue on tässä vaiheessa vuotta suurimmalta osalta kasassa, ja pelaajat ovat päässeet harjoittelemaan jo kuukaudenpäivät fysiikkavalmentajan johdolla, joskin jokainen omilla tahoillaan. Vuosi sitten olimme juuri vasta päättäneet edellisen pelikauden, ja aloittelemassa ylimenokautta, nyt meillä olisi joukkue valmiina jo vaikka pelaamaan, joukkueen vastuuvalmentaja Panu Lappi pohtii.

Joukkueen fysiikkaharjoittelu on alkaneella kaudella osaavissa käsissä miesten liigajoukkueen fysiikkavalmentaja Samu Koskisen otettua vastuulleen myös naisten liigajoukkueen harjoittelun. Koskisen mukaan tulo joukkueen valmennusryhmään on ollut merkittävä lisä:

– Joukkueen yhteisöllisyys ja yhteishenki voi erittäin hyvin, ja sen ympärille on hyvä rakentaa urheilullista prosessia. Koen että lajiharjoittelussa ja pelillisessä prosessissa otimme viime kauden aikana merkittäviä harppauksia eteenpäin, ja sitä työtä jatkamme edelleen. Samun mukaantulon myötä fysiikkaharjoittelu on noussut aivan uudelle tasolle – voidaan sanoa rehellisesti että liigatasolle, ja tämä kehitys on ollut erittäin tervetullut. On ollut mahtavaa huomata millaisella innolla ja sitoutumisella pelaajat ovat Samun harjoitusohjelmaa suorittaneet. Olemme tikissä, kun pelit aikanaan alkavat, Lappi naurahtaa.

Joukkueen pelaajatilanne on jo tässä vaiheessa kautta erinomainen. Joukkueen harjoitusringissä on hieman vajaa 30 pelaajaa, joista 15 pelaajalla on jo pelaajasopimus allekirjoitettuna. Näiden joukossa lähes kaikki viime kauden avainpelaajat. Toista kauttaan joukkueen peräsimessä jatkava Lappi on erittäin tyytyväinen joukkueen rakentumiseen:
– Se, että niin kokeneet pelaajamme, kuin myös nuoret talenttimme sitoutuivat joukkueeseen jo aikaisessa vaiheessa, on luonut varmuuden tunteen niin joukkueen kuin yksilöidenkin näkökulmasta. Olemme saaneet keskittyä levollisin mielin tulevan kauden suunnitteluun sekä harjoitteluun, kun kenenkään ei tarvitse jännittää millainen joukkue kasaan saadaan. Tiedämme jo nyt joukkueen olevan vahva nykyiselle sarjatasolle, ja kesän edetessä joukkue vahvistunee edelleen..

Uusina kasvoina joukkueeseen ovat jo liittyneet Makreeta Heikkilä (s.1997), Mari Kemppainen (s.1993) sekä Marika Lappi (s.1995). Rovaniemeläisestä Santa’s Unitedista Welhottariin siirtyvä Heikkilä sijoittui päättyneellä kaudella Pohjois-Suomen 2.divisioonan pistepörssissä toiseksi, tekemällä 18 otteluun tehopisteet 25+15=40. Tätä edeltävät kolme kautta vikkelä rightin hyökkääjä pelasi Santasin riveissä 1.divisioonaa, jossa hänelle kirjattiin parhaalla kaudella tehopisteet 14+7=21. Heikkilän tavoin Rovaniemeltä Kuopioon siirtyvä Kemppainen tuo Welhottarien hyökkäykseen kokemusta, sillä 41 liigaottelun lisäksi vyöltä löytyy 56 ottelua 1.divisioonasta komein tehoin 51+38=89. Puolustuspäähän kokemusta tuo puolestaan pari välivuotta kilpasalibandysta pitänyt Lappi (s.1995), jonka vyöltä löytyy mm. 92 liigaottelua jyväskyläisen Happeen riveistä. Vahvistusta joukkue saa myös joukkueen sisältä, sillä tulevalla kaudella liigadebyyttinsä tekee myös toissakaudella liiganousussa vahvasti mukana ollut Ella Varis (s.2003), jolta jäi viime kausi kokonaan väliin loukkaantumisen vuoksi.

– Makreeta ja Mari tuovat leveyttä hyökkäysosastollemme. Molemmat ovat osoittaneet aiemmin tehokkuutensa 1.divisioonassa, ja uskonkin että he kykenevät siirtämään vahvuutensa ja tehokkuutensa myös liigakentille. Marika tuo puolestaan vankkaa kokemusta joukkueen takalinjoille. Parin vuoden tauko kilpasalibandysta vaatinee hieman herkistelyä lajitaitojen osalta, mutta fyysisesti ja henkisesti Marika tuntuu olevan jo valmiiksi tikissä paluuta varten. Ella Variksen kuntoutuminen on puolestaan edennyt hyvin, ja mikäli kaikki menee jatkossakin suunnitelmien mukaan, saa joukkue hänestä todella kovan vahvistuksen tulevalle kaudelle.

Lapin mukaan joukkueen lopullinen kokoonpano selviää kesän aikana, kun muun muassa opiskelupaikat aikanaan ratkeavat.

Welhojen sivuille kausikortin ostoon

Joukkueen sopimustilanne 12.5.2020

Maalivahdit:

Elli Hyvönen
Jenna Väisänen

Kenttäpelaajat:

Makreeta Heikkilä (Santa’s United)
Olivia Honkonen
Ella Jolkkonen
Mari Kemppainen (Santa’s United)
Kiia Kokko
Mira Kytöaho
Marika Lappi (välivuosi, Happee)
Lotta Lindi
Miia Murtorinne
Sofia Pykäläinen
Anna-Reetta Tölli
Ella Varis
Rebekka Väyrynen

Welhojen tiedotteesta
Kuva: Esa Jokinen