Welhoille riemukas voitto Tapanilassa – EräViikingit taipui 3-2

Welhot otti 19. ottelussaan kauden toisen voittonsa F-liigassa, kun EräViikingit taipui kotikaukalossaan Tapanilan Mosahallissa 3-2. Kolme pistettä nostivat jumbosijalla olevan Welhot kahden pisteen päähän putoamisviivan yläpuolella häämöttävästä Nurmon Jymystä.

Welhot Kuopiossa 11-0 lyönyt EräViikingit kävi avauserässä hetken 2–1-johdossa, mutta Jere Koistinen tasoitti pelin, ja toisen erän alkuun Riku Tuononen laukoi Welhoille kolmannen osuman monenkaan tuolloin arvaamatta, että se jäisi ottelun viimeiseksi. Kaikki vieraiden kolme maalia syntyivät EräViikinkien nimekkäintä Jani Kukkolan, Lauri Kapasen ja Mika Moilasen viisikkoa vastaan.

Welhot puolusti oman alueensa tunnollisesti tukkoon eikä EräViikingit kyennyt kolmannessa erässä luomaan montaakaan vaarallista tekopaikkaa edes lopussa kuudella neljää vastaan.

Aiemmin tällä kaudella vain Jymyn kaataneella Welhoilla oli alla kahdeksan perättäistä tappiota. Pudotuspeliviivasta viisi pistettä jääneen EräViikinkien play off -haaveille tappio sarjajumbolle oli melkoinen isku.

Tärkeät pisteet otti myös karsintavalla OLS, joka kaatoi kotonaan Steelersin 7-6 ja nousi tämän kanssa tasapisteisiin. OLS johti avauserässä 4-1 ja toisella tauolla vielä 7-4, mutta Teräsmiehet tekivät pelistä vielä tiukan. Markus Hautaoja sekä Niko Einiö kavensivat päätöserän aluksi, ja kolme minuuttia ennen loppusummeria Steelers alkoi vetää maalivahti Eero Kososta aina tilaisuuden tullen penkille. Edes myllytys kuudella viittä vastaan ei tänään kuitenkaan tuonut hämeenlinnalaisille tasoitusta. Petri Niemelä (2+1) ja Antti Vikstedt (1+2) olivat tänään voittajien tehomiehet, Joona Alatorvinen laukoi OLS:lle kaksi maalia.

Arkistokuva: Jarmo Koskela