Classic vei viikon toisenkin kärkiottelun – Jymylle isot pisteet

Keskiviikkona sarjakolmonen Nokian KrP:n kaatanut Classic jatkoi tänään mestarin ottein kaataessaan kakkonen Oilersin sen kotikaukalossa 10-7. Samalla Classic varmisti teoriassakin runkosarjan voiton. Illan toisessa ottelussa Nurmon Jymy otti sarjapaikan kannalta isot pisteet lyödessään kotonaan LASBin 6-3.

Espoossa Oskari Heikkilä, Sami Johansson ja Konsta Tykkyläinen muuttivat Oilersin nopean johdon tilanteeksi 1-3. Öljymiehet kuitenkin puristivat pelin pian tasoihin eikä Classicin toisessa erässä repimä kolmen maalin johtokaan vielä riittänyt, kun Oilers kiri kolmannen alussa jo tilanteeseen 5-6. Sitten iskivät kuitenkin Eetu Sikkinen ja Konsta Tykkyläinen, ja kotijoukkueen vedettyä maalivahtinsa penkille pölisi verkko vielä kahdesti kummassakin päässä. Classicin tehonyrkki oli tällä kertaa kakkosviisikko, josta Oskari Heikkilä laukoi hattutempun ja puolustaja Janne Lamminen sekä Konsta Tykkyläinen tehot 2+1. Öljymiehistä ylsi kolmeen pisteeseen maalin tehnyt ja kaksi pohjustanut Tuomas Iiskola.

Suoraa putoamista väistelevä Nurmon Jymy tuli juuri ensimmäisen pudotuspelipaikkansa varmistanutta LASBia vastaan vahvasti ja johti toisen erän lopulla jo 5-0. Ensimmäisessä erässä iskivät ylivoimalla Matias Mäenpää sekä Hannu Palomäki, ja toisessa oli Tomi Takalan, Salomo Määtän ja Tommi Hakalan ilona isontaa eroa. Vieraiden avausosuman iski ottelun viimeisellä kympillä Tiitus Salokangas, ja yritys kaventaa ilman maalivahtia poiki kaksi lisäkavennusta mutta niiden välissä Joona Kukon tyhjiin nostaman 6–2-maalin. Kukko olikin illan pörssipäällikkö tehoillaan 1+3. Jymy repäisi voitollaan kolmen pisteen etumatkan suoran putoajan paikalla jumbona viruvaan Welhoihin.

Lauantaina sarjassa pelataan ottelut Steelers–Tiikerit, Jymy–EräViikingit, Westend Indians–Welhot ja Happee–OLS.