Jymy varmisti liigapaikkansa ensi kaudeksi – Steelers kaatui ratkaisupelissä 4-3

Nurmon Jymy varmisti voitoin 3-2 paikkansa myös ensi kauden F-liigassa, kun se löi putoamiskarsinnan ratkaisevassa mittelössä vieraissa Steelersin 4-3. Steelers karsii sarjapaikastaan Divarin loppuottelusarjan häviäjää vastaan.

Jymy iski Hämeenlinnassa todellisen shokkiavauksen, kun Petteri Hämäläinen karkasi suoraan aloituksesta maalille ja iski Eero Kososen kertaalleen jo torjumasta pallosta vieraiden johtomaalin kellon ehdittyä raksahdella vasta neljä sekuntia. Erän lopussa Joona Kukko kasvatti eron jo kahteen, mutta toinen erä oli vuorostaan Teräsmiesten. Sen alussa Jose Takala sivalsi Henri Aallosen poikkisyötöstä isännille ensimmäisen osuman, ja erän lopussa nähtiin samoja aineksia. Nyt syötti poikittain Daniel Megyszai, ja Niko Einiö pommitti asettelematta pelin tasoihin.  Ratkaisevan ottelun ratkaisevassa erässä oli sitten Jymy vahvempi: Hannu Palomäki siirsi Vesa Salosen päädystä pudottamasta syötöstä uuden johdon, ja Jymyn päästyä pelaamaan ylivoimalla Tommi Hakala pommitti Palomäen pudotuksesta nurmoolaisille takatolpan tyveen neljännen maalin.Steelersin Pyry Kauppinen kavensi vielä kuudella neljää vastaan, mutta tasoitukseen eivät kelloon jääneet viisi sekuntia enää riittäneet.

Arkistokuva: Jarmo Koskela