Välierät vauhtiin Classicin yllätyksellä ja Ankkojen kotivoitolla

F-liigan naisten välierissä saatiin heti pieni yllätys, kun Classic kaatoi runkosarjan voittaneen SB-Pron sen kotikaukalossa 3-2. Toisessa parissa nappasi runkosarjan kakkonen SSRA 3–2-kotivoiton PSS:stä.

Nurmijärvellä rakensi Classic voittoon riittäneen etumatkan jo avauserässä, kun ensin iski Alisa Pöllänen ja sitten kahdesti Sofia Lappalainen. Avauserässä nähtiin kummassakin päässä myös rangaistuslaukaus, mutta yhtä vähän Pron Ina Leminen kuin Classicin Viola Pennanenkaan onnistui maalinteossa. Kotijoukkueen kiri nähtiin päätösjaksolla, jonka alussa osui Mirja Hietamäki ja kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua ylivoimalla Anu Raatevaara. Tasoittavaa palloa ei hallitseva mestari kuitenkaan saanut ohi huimaa kevättä torjuvan Elsi Kangasharjun.

Oulussa osui ensimmäisen kerran PSS:n Milja Saarikoski, mutta toisen erän lopulla PSS tuli rinnalle ja ohi Emmi Niemelän ja Liinu Koiviston vain 23 sekunnin välein syntyneillä maaleilla. Seitsemän ja puoli minuuttia ennen loppua Elli Kylmäluoma nousi keskeltä alueelle ja kiskaisi yläriman alle voittomaaliksi jääneen oululaisten kolmannen osuman. PSS kavensi kuusi sekuntia ennen summeria ja sai pallon vielä keskialoituksesta itselleen, mutta illan viimeinen laukaus viuhui ohi Rankkojen Ankkojen maalin ja PSS:n myllytyksessä isoja torjuntoja huhkineen sveitsiläisvahti Flavia Rentschin.

Toiset ottelut nähdään heti maanantaina Tampereella ja Porvoossa. Paikka loppuotteluissa aukeaa kolmella voitolla.

Kuva: Jarmo Koskela