PSS nousi ylivoimalla Eerikkilä Super Cupin voittoon

F-liigan hallitseva mestari Porvoon Salibandyseura aloitti uuden kauden kaatamalla päivän Eerikkilä Super Cupissa Mikkelissä cupmestari FBC Loiston maalein 4-2.

Unelma-alun päivän otteluun sai FBC Loisto, joka karkasi Tessa-Veera Pietilän ja Siiri Oksasen osumilla neljässä minuutissa kahden maalin johtoon. Unisesti aloittanut PSS tuli kuitenkin toiseen erään herätyksen kokeneena ja väänsi päivän kaikki neljä maalia taituroineen ykkösviisikkonsa johdolla otteen itselleen. Sveitsiläinen Celine Stettler rankaisi Loiston passiivista alivoimanelikkoa kavennuksella takakulmaan, ja Fanny Holmberg päätti komean syöttömyllyn takatolpalta tasoitukseen.

Voittomaalikin nähtiin jo toisen erän puolella ja jälleen PSS:n ylivoimalla, kun Ella Holmberg nosti pallon ilmassa maalille ja Ella Sundström napautti sen verkkoon. PSS:n neljäs maali syntyi ottelun loppuhetkillä erikoisella tavalla, kun Loisto yritti alivoimalla ilman maalivahtia viidellä viittä vastaan ja Ella Sundström sai työntää pallon läheltä tyhjiin.

– Ylivoima ja erikoistilanteet pelastivat meidät, PSS:n valmentaja Jukka Kouvalainen tiivisti tapahtumat Ruudun haastattelussa.
– Kaveri aloitti hyvin ja oltiin avauserässä vähän sukkasillamme. Oltiin liian passiivisia pallottomassa pelissä, ja kaveri pääsi liian helposti keskialueen yli ja alueelle. Parannettiin kuitenkin koko ajan.