EräViikingit yllätti TPS:n – SB-Pro avasi pistetilinsä

PSS jatkaa F-liigan naisten tasolohko A:ssa ainoana puhtaalla pelillä, kun TPS koki tänään kauden avaustappionsa taipuessaan kotonaan EräViikingeille 3-4. Vieraille voitto oli kauden ensimmäinen.

Emma Hartwall ohjasi EräViikingit avauserässä johtoon Mirva Laitisen kaukolaukauksesta, Vladka Maderova iski toisessa vastaiskusta 1-3 ja vielä ennen toista taukoa Sofia Mittentag kotijoukkueen harhasyötöstä 1-4. TPS kiri sitten päätösjaksolla, kun Milla Nordlund rankaisi ensin ylivoimalla Mirva Laitisen viiden minuutin jäähystä ja nosti vielä viimeisellä kympillä mustavalkoiset maalin päähän.

Viime kauden finalisti SB-Pro avasi pistetilinsä kolmannella kierroksella SSRA:n taipuessa Oulussa 4-3. Ratkaisut nähtiin dramaattisesti viimeisellä kymmenminuuttisella, kun ensin Aada Isometsä vei Pron johtoon ja Katja Nättilä tasoitti, mutta SSRA:n Essi Ronkaisen jäähy 18 sekuntia ennen loppusummeria koitui kohtalokkaaksi. Mirja Hietamäki laukoi voittomaalin ajassa 59.49, ja viime kevään pronssijoukkue SSRA kituu yhä nollakerhossa.

Ari Arolan ottelukuviin

FBC Loisto löi Tampereella Kooveen 8-6 oltuaan toisessa erässä vielä kaksi maalia tappiolla. Viimeiseen erään lähdettiin jo tasalukemista 5-5, ja Eeva-Maria Heinisen kaksi osumaa muuttivat tilanteeksi 5-7. Kooveen Mila Manninen kavensi vielä, mutta riskipeli ilman maalivahtia tuotti vain vieraiden Olivia Pietilän niittiosuman tyhjään verkkoon. Pietilä olikin illan hahmo tehoillaan 3+1.

Tasolohko B:tä dominoivat SaiPa ja nousija Helsinki United, jotka nappasivat kolmannella kierroksella kolmannet voittonsa SaiPan kaataessa kotonaan Steelersin 11-1 ja Unitedin lyödessä vieraissa O2-Jyväskylän 5-3.

Lappeenrannassa säkenöi SaiPan teinitähti Miisa Turunen, jonka tämän illan saalis oli viisi maalia. Turunen on pistepörssissä kolmen ottelun 13 pisteellään jo kaukana karussa.

Jyväskylässä mentiin kaksi erää tasatahtia, mutta kolmannessa Anni Rainio, Henriikka Keinänen ja Riina Latvakoski laukoivat Unitedin runsaassa kolmessa minuutissa 2–5-johtoon. Kotijoukkueen Mariia Hietikko kavensi kohta, mutta osuma jäi illan viimeiseksi.

Esa Jokisen ottelukuviin

ÅIF haki kauden toisen voittonsa Pirkkalasta, kun Pirkat taipui rangaistuslaukauksilla 4-3 Oona Hämäläisen kirjauttaessa nimiinsä ratkaisevan onnistumisen. Sipoolaiset vieraat olivat johtaneet 2-1 ja 3-2, mutta Tiia Kivistön tasoitus neljä minuuttia ennen täyttä aikaa tiristi kotijoukkueelle pisteen.

Kuopiossa Welhot oli tiukilla nousija Blue Foxia vastaan voittaen 5-4, vaikka ehti johtaa kahden erän jälkeen jo 5-1 Kiia Kokon ja Lotta Lindin maalattua kahdesti. Päätösjaksolla Blue Foxin Keena Koskela iski illan toisen ja kolmannen maalinsa ja vieraat maalin päähän myös Sofia Lahden ehdittyä osua välissä. Ottelun viimeinen kymppi pelattiin kuitenkin maaleitta.

Arkistokuva: Esa Takalo