PSS palasi piikkipaikalle – TPS nöyrtyi Turussa selvin lukemin

Mestari PSS kaatoi Turussa TPS:n selvästi 6-1 ja palasi omalle paikalleen F-liigan A-lohkon kärkeen.

Avauserä hangattiin Turussa ilman maaleja, mutta toisessa repäisi PSS lukemiksi 1-4 Jasmin Saarion rankaistua vanhaa seuraansa kahdesti ja Julia Turusen sekä Milja Saarikosken kummankin onnistuttua kertaalleen. Päätösjaksolla laukoi Turunen vielä päivän toisensa, ja loppunumerot löi tyhjään TPS-verkkoon Ella Sundström.

Anssi Koskisen ottelukuviin

Viime kevään pronssijoukkue SSRA jatkaa edelleen nollakerhossa, kun Koovee nousi tänään kotonaan takaa ohi 3–2-voittoon. Liinu Koivisto nosti toisen erän alussa Ankat 0–2-johtoon, mutta erän lopulla Koovee käänsi pelin edukseen. Kiia Avikainen kavensi, ja kolmisen minuuttia ennen taukoa Saimi Lehto ja uudelleen Avikainen laukoivat kotijoukkueelle voittoon riittäneet maalit.

SB-Pro nousi lohkossa neljänneksi kaataessaan vieraissa FBC Loiston 6-4. Turkulaiset karkasivat aluksi 3–0-johtoon, mutta SB-Pro kiri rinnalle ja kolmannen erän alussa Laura Hietamäen osumalla ensi kertaa edelle. Loisto tasoitti vielä seitsemän minuuttia ennen loppua, mutta vain kahdeksan sekuntia siitä Elina Kujala nosti Karoliina Kujalan syötöstä ottelun voittomaalin. Mirja Hietamäki ehti vielä kaunistella lukemia.

B-lohkossa avasi Steelers kauden pistetilinsä kaatamalla vieraissa nousija Blue Foxin rangaistuslaukauksilla 3-2. Vielä yhdeksän minuuttia ennen loppusummeria hämeenlinnalaiset olivat Iida Elorannan ja Titta Aholan osumilla kiinni kolmessa pisteessä, mutta Pia Juhala nosti Siniketut tasoihin. Rangaistuslaukauskisassa osuivat Steelersille Iida Eloranta, Venla Vuorio ja Heli Haapalahti.

SaiPa jatkaa B-lohkon kärjessä viiden pisteen marginaalilla kaadettuaan tänään kotonaan Welhot 2-1. Helpolla ei voitto tullut, sillä vielä kolmannen erän puolivälissä vieraiden Makreeta Heikkilä kuittasi Kati Kutisaarin SaiPalle toisessa erässä tekemän avausmaalin. Eteläkarjalaisten sankariksi nousi Miisa Turunen laukomalla voitto-osuman seitsemän ja puoli minuuttia ennen pelin päätöstä.

Kuva: Anssi Koskinen