Taru Nordman nosti EräViikingeille rankkarivoiton Turussa

F-liigan naisten tasolohko A:ssa pelattiin perjantaina yksi ottelu, jossa EräViikingit löi Turussa FBC Loiston 5-4 rangaistuslaukauskisan jälkeen.

Toisen erän lopuksi Eerika Koski laukoi FBC Loiston 3–2-johtoon, ja kolmannen alkussa Maija Väätäjä kasvatti eron jo kahteen maaliin. EräViikingit tuli kuitenkin erän puolivälissä rinnalle kahdella nopealla osumalla, kun ensin osui rangaistuslaukauksesta Taru Nordman ja puolitoista minuuttia myöhemmin Sofia Mittentag.

Maalittoman jatkoajan jälkeen ratkaisu oli haettava rangaistuslaukauskisasta, jossa Loisto oli sentin päässä voitosta, kun sen viides yrittäjä Iina Ranne osui tolppaan tilanteen ollessa 3-2. Vieraiden viides laukoja Vladka Maderova tasoit tilit ja osui myös kuudennessa parissa Eerika Kosken käytyä ensin nostamassa hänkin kisan toisen maalinsa. Voittaja selvisi seitsemännessä parissa, jossa Loiston Tuulia Lahti ajauduttuaan pieneen kulmaan hukkasi pallonsa kulmapistettä ja Taru Nordman paikkasi kisan aiemman epäonnistumisensa voittopallolla. Nordman oli myös varsinaisen peliajan tehotar saldolla 2+1.

Arkistokuva: Jarmo Koskela