Nokian, Oilersin ja Indiansin kotivoitot ruuhkauttivat F-liigan kärjen

F-liigan sarjataulukon kärkipäähän tuli ahdasta, kun Nokian KrP, Oilers ja Westend Indians nappasivat perjantai-illan otteluissa maukkaat kotivoitot. Mestari Classicin takana tungeksii nyt viisi joukkuetta kolmen pisteen sisällä Nokian ollessa toinen, Oilersin kolmas ja Indiansin neljäs.

Joona Rantala laukoi neljä maalia ja syötti yhden, kun Nokian KrP murskasi toiseksi viimeisenä viruvan Steelersin tylyin numeroin 13-1. Rantala laukoi nokialaiset johtoon jo 23 sekunnin pelin jälkeen, ja voittaja oli selvillä jo ensimmäisellä tauolla KrP:n johtaessa 6-0. Henri Stenbergin Teräsmiehille iskemä avausmaali nähtiin pelin ollessa jo 9-0. Kolmanteen erään 12–1-johdossa lähtenyt nosti jo jalan kaasulta, ja pöytäkirjaan merkittiin enää Morics Kruminsin alivoimalla laukomat päätösnumerot.

Oilers löi LASBin vahvalla kolmannella erällään 7-3, mutta sinne saakka haastajat pitivät pelin tiukkana. LASB johti ottelua kahdesti ja pystyi kuittaamaan Jesse Arolan alivoimaosumalla vielä Markus Markkolan Oilersille laukoman ensimmäisen johtomaalin. Päätösjaksolle eroa sitten repesi, kun Justus Kainulainen, Tuomas Iiskola sekä Markkola osuivat Öljymiehille ja Kainulainen ehti vielä nostaa päätöslukemat tyhjiin.

Westend Indians otti kolmannen perättäisen voittonsa kaataessaan EräViikingit 6-3. Pudotuspelipaikasta taistelevalle vierasjoukkueelle tappio oli toinen perättäinen ja neljäs viidessä viime ottelussa. EräViikingit sinnitteli mukana puoli peliä, kun ensin Tommi Rosendahl ja sitten Mika Moilanen tasoittivat kotijoukkueen johdon ja Rosendahlilla vilahti vielä mahdollisuus viedä joukkueensa johtoon rangaistuslaukauksesta. Heimo-vahti Juuso Jokisalo kuitenkin nollasi Rosendahlin yrityksen, ja jatkossa otti ohjat kotijoukkue, kun Jasper Auvinen laukoi Indiansin helpohkosti johtoon ja Valtteri Kainulainen kasvatti vielä eroa vain seitsemän sekuntia ennen erätaukoa. Kolmannessa erässä Samuli Junnila ja Aaro Astala laukoivat kotijoukkueen tavoittamattomiin ennen Mika Moilasen lohtukavennusta.

F-liigassa pelataan huomenna vielä ottelut OLS–Nurmon Jymy, Tiikerit–Karhut ja Happee–TPS ennen kuin sarja jää MM-kotikisatauolle. Miesten MM-turnaus pelataan Helsingissä 3. – 11. joulukuuta.

Arkistokuva: Esa Takalo