Oilers nousi rankkarivoittoon Lempäälässä – Classicille kauden toinen tappio

Classic koki kauden toisen tappionsa kauden F-liigassa, kun Oilers nousi kolmen maalin takaa tasoihin ja rangaistuslaukauksilla 6–5-voittoon. Lauantain muut voittajat olivat Nokian KrP ja SPV.

Varsin varamiehisenä kaukaloon hypännyt Classic karkasi toisen erän alussa Alpo Laitilan laukauksella jo 4–1-johtoon, mutta Heikki Iiskola, Eino Pesu ja ylivoimalla Justus Kainulainen toivat Öljymiehet tasoihin. Kolmannen erän puolivälissä Oilers pääsi yrittämään illan kolmatta ylivoimamaaliaan Nico Salon istuessa kaksiminuuttista protestoinnista, mutta Oskari Heikkilä pohjustikin taistelullaan Ville Lastikalle alivoimamaalin. Tasoitus nähtiin kuitenkin heti perään, kun jäähyltä päässyt Nico Salo tuhri oman maalin edessä pallon suoraan Tuomas Iiskolalle ja tämä sai työntää sen ohi tänään ryhdikkäästi torjuneen Oskar Sillanpään. Maalittoman jatkoajan jälkeen haettiin voittaja rangaistuslaukauskisasta, jossa Oilersin Tuomas Iiskola, Heikki Iiskola, Markus Markkola (kuvassa) ja Justus Kainulainen tekivät selvää jälkeä. Ilman pisteitä ei Classic ole häviöstään huolimatta vielä tällä kaudella jäänyt, kun molemmat tappiot ovat tulleet varsinaisen peliajan jälkeen.

Esa Takalon ottelukuviin

Rangaistuslaukauksille mentiin myös Hämeenlinnassa ennen kuin SPV onnistui kaatamaan Steelersin 6-5. Altavastaaja Steelers lähti vielä päätöserään 4–3-johdossa, mutta siinä Jari Hankkio ja Juuso Keskinen nostivat Peliveljet rinnalle ja ohi. Teräsmiesten loppupunnerrus ilman maalivahtia tuotti kuitenkin pisteen, kun Teuvo Kinnunen laukoi pelin tasoihin minuuttia ennen täyttä aikaa. Rangaistuslaukauskisassa Atte Kurkikangas jäi Steelersin ainoaksi maalintekijäksi, kun vieraista onnistuivat Jukka-Pekka Pelto-Arvo, Aapo Lokasaari ja Tuomas Mustonen.

Nokian KrP:n Henri Johansson sai kaikkien aikojen neljäntenä pelaajana kokoon 500 runkosarjaottelua, kun KrP kaatoi vieraissa Nurmon Jymyn 8-1. Aiemmin ovat puolen tuhannen rajapyykille ehättäneet Mikko Kohonen (557), Petri Kauko (552) ja Mikael Järvi (516). Itse ottelussa laukoi uransa sadannen liigamaalin Nico Jonaeson, jonka päivät tehot olivat 2+1. Kolmeen pisteeseen ylsivät myös Joonatan Kovanen (2+1) ja Joona Rantala (1+2).

Kuva: Esa Takalo