FBC Loisto nousi rankkarivoittoon Nurmijärvellä

F-liigan naisten tasolohkoissa pelattiin sunnuntaina kolme ottelua, kun A:ssa FBC Loisto löi vieraissa rangaistuslaukauksilla SB-Pron 4-3 ja B:ssä sarjakärki SaiPa vieraissa Pirkkalan Pirkat 3-1 sekä Welhot kotonaan lohkokakkonen Helsinki Unitedin 8-4.

SB-Pro johti kotiotteluaan avauserän jälkeen 2-0 ja vielä toisella tauolla 3-2, mutta se ei tänään riittänyt kuin pisteeseen. Päätöserän puolivälin häämöttäessä Emilia Pietilä laukoi FBC Loistolle tasoituksen, ja maalittoman jatkoajan jälkeen voittaja oli haettava rangaistuslaukauksilla. SB-Pro oli kahdesti edellä, mutta Loisto kykeni kummallakin kerralla vastaamaan, ja ero syntyi lopulta vasta kahdeksannessa laukojaparissa. Siinä Pron Karoliina Kujala ei kyennyt ohittamaan Loisto-vahti Maria Viitalaa, ja vieraiden Nea Keihään onnistuminen sinetöi lisäpisteen Turkuun.

FBC Loisto hävisi eilen Tampereella Classicille mutta on tehnyt ottelusta vastalauseen, koska Classicilla oli ottelupöytäkirjassa 2007 syntynyt kakkosmaalivahti. F-liigan sarjamääräysten mukaan sarjassa saavat pelata 2006 syntyneet ja sitä vanhemmat pelaajat.

SaiPan kuudestoista perättäinen voitto ei tullut helpolla, kun Pirkat johti vielä pelin puolivälissä Pinja Myllymäen osumalla 1-0. Sitten Juuli Hakkarainen ensin syötti Elina Suutarille tasoitusmaalin ja runsaat kaksi minuuttia myöhemmin laukoi itse voittomaaliksi jääneen SaiPan toisen osuman. Päätösnumerot laukoi jo kolmannen erän alkuun Miisa Turunen.

Kuopiossa nousi Helsinki United vielä toisen erän lopussa Henriikka Keinäsen 4–3-osumalla yhden päähän, mutta Ella Jolkkonen laukoi vielä ennen erätaukoa eron taas kahteen. Päätösjaksolla Welhot iski vielä kolmesti vieraiden yhtä vastaan. Ottelun pistehai oli kahdella maalilla ja yhdellä syöttöpisteellä kotijoukkueen Makreeta Heikkilä.

Arkistokuva: Ari Arola