Kaikki karsintavoitot tasan – Hawks yllätti Karhut ja SaiPa M-Teamin

F-liigan karsinnassa nähtiin sunnuntaina yllätyksiä, kun Divarissa seitsemänneksi sijoittunut Hawks tasoitti liigajoukkue Karhuja vastaan 5–3-voitolla otteluiksi 1-1 ja kutonen SaiPa löi ykkönen M-Teamin samoin 5-3.

Hawks repi eron kolmannessa erässä, kun Aaro Pohjanmaa, Kalle Laakso ja Elia Tölli muuttivat runsaassa viidessä minuutissa tasatilanteen 4–1-kotijohdoksi. Tomi Jerkku ja Aapo Tamminen nostivat Karhut vielä maalin päähän ennen kuin Aaro Pohjanmaa viimeisteli loppunumerot tyhjiin.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Samantapainen oli käsikirjoitus Lappeenrannassa, jossa Jarno Pensikkalan kaksi osumaa nostivat SaiPan toisessa erässä 3–1-johtoon ja kolmannen aluksi Juho Seppälä teki jo 4-1. Max Syrjälä kavensi kahdesti puolentoista minuutin välein, mutta lopussa Aatu Lavikka osui viimeisen niitin tyhjiin.

Tasan 1-1 ovat ottelut myös pareissa Koovee–FBC Turku ja LNM–Josba, kun Koovee oli tänään Turussa vahvempi 6-4 ja Josba voitti kotonaan 4-2. Petteri Puustinen ja Samuli Segerman toisessa sekä uudelleen Puustinen kolmannessa erässä nostivat Kooveen 5–2-johtoon ennen kuin Aleksi Havia ja Juuso Forsman kavensivat kuudella neljää vastaan. Siihen kiri kuitenkin hiipui, ja Rolands Kovalevskis osui vielä Kooveelle puoli minuuttia ennen täyttä aikaa.

Anssi Koskisen ottelukuviin

Joensuussa oltiin vielä kahden erän jälkeen tasatilanteessa 2-2 ennen kuin Eetu Kuittinen osui Josballe heti päätöserän avausvaihdossa ja Roope Tähkä laukoi kuusi minuuttia ennen loppua lukemiksi 4-2.

Kuvat: Juhani Järvenpää ja Anssi Koskinen