Uutiset

Välieräottelun TPS–EräViikingit videotutkintapyyntö ei johtanut rangaistuksiin

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio ei määrännyt rangaistuksia F-liigan välieräottelun TPS–EräViikingit tilanteesta, josta otteluvalvoja oli tehnyt videotutkintapyynnön.

TPS:n Ina Leminen osui tilanteessa EräViikinkien Daniela Westerlundiin.

Kurinpitodelegaatio perustelee päätöstään seuraavasti:

Tapauksessa on kyse pallontavoittelutilanteesta, jossa EräViikinkien Westerlund ottaa pallon haltuun korkealla mailalla, minkä vuoksi palloa tavoitteleva Leminen myöhästyy tilanteesta. Kurinpitodelegaatio katsoo, että Westerlundin kaatuminen johtuu siitä, että Lemisen maila osuu tilanteessa Westerlundin jalkaan tai jalkoihin.
Kurinpitodelegaatio katsoo, että tilanteessa on kyse normaalista kamppailutilanteesta, jossa Leminen kamppaa vastapelaajan mailallaan. Lemisen katse näyttää olevan pallossa ja kampitus näyttää enemmän varomattomalta pelaamiselta kuin tahalliselta teolta. Kokonaisuutena arvioiden kyseessä on melko kevyt kontakti.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: