TPS puhkoi viime kevään finaalivastustajansa puolustuksen – voittoputki jo 13 ottelun mittainen

Naisten A-lohkon kärkiottelussa syntyi selvää jälkeä, kun TPS kasvatti puhtaan pelin voittoputkensa jo kolmeentoista kaatamalla viime kevään finaalivastustaja PSS:n sen kotikaukalossa 7-2.

Milla Nordlund iski TPS:n avausmaalin etukulmaan jo 20 sekunnin pelin jälkeen ja purjehti pian nostamaan toisen karistettuaan vartijansa kannoiltaan. Linda Törnqvistin kavennuksen myötä peli oli vielä toisen erän lopussa 1-2, mutta vielä ennen taukoa Laura Rantanen laukoi eron taas kahteen. Päätöserässä TPS,n tarkat syötöt puhkoivat keltaisen kentällisen yhä uudelleen, ja Arla Salon verkko heilui vielä neljästi. Laura Rantanen sinetöi hattutemppunsa ja sai samalla täyteen 200 runkosarjamaalia.

Classic nappasi viidennen perättäisen voittonsa, kun EräViikingit kaatui Lempäälässä 8-3. Classic vei jo avauserän Annu Selinummen, Hanna Pukeron ja Elli Kylmäluoman maaleilla 3-0, ja kolmannessa erässä Alisa Pöllänen nautiskeli tilanteeksi jo 6-0 ennen kuin Aada Kauppinen kavensi vieraille. EräViikinkien toinen ja kolmas maali syntyivät pelin viimeisellä minuutilla. Kristiina Kauppila (2+1), Alisa Pöllänen (2+1) ja Annu Selinummi olivat päivän kolmen pisteen pelurit.

SB-Pro piti Kooveen edelleen nollakerhossa kaataessaan tamperelaiset kotonaan 4-1. Susanna Laurilan kavennuksen myötä Koovee sinnitteli vielä kolmannen erän puolivälissä maalin päässä, mutta sitten Aada Isometsän ja Laura Hietamäen osumat varmistivat Pron voiton.

SaiPa jatkaa B-lohkon kärjessä kuuden pisteen marginaalilla kaadettuaan vieraissa ÅIF:n 11-5. Kotijoukkue johti peliä vielä toisessa erässä ja vielä 13 minuuttia ennen ottelun loppua tahkottiin tasalukemissa 5-5, mutta seuraavat 11 minuuttia eteläkarjalaiset veivät peräti 6-0. Veera Lokka ja Juuli Hakkarainen osuivat ensin vain 19 sekunnin välein, ja Lokka ehti laukoa vielä ottelun toisen ja kolmannen maalinsa Miisa Turusen sekä Charlotta Seppäläisen iskiessä väliin maalit ylivoimalla ja tyhjiin. Aada Heikkinen mätti ÅIF:lle tehot 2+3, SaiPalle puolestaan Juuli Hakkarainen 4+0 ja Miisa Turunen 1+3.

Kakkonen Welhot repäisi eron ottelun enemmän pelanneeseen Jokereihin neljään pisteeseen kaatamalla juurikin helsinkiläisnousijan kotonaan 5-3. Vielä kolmanteen erään lähdettiin tilanteesta 1-1, sitten Silva Jääskeläinen, Anna-Reetta Tölli ja Miia Murtorinne laukoivat lukemiksi 4-1. Vieraiden yritys ilman maalivahtia tuotti ensin Makreeta Heikkilän tyhjiin iskemän osuman ja sitten Elina Jatkolan sekä Anna Ylikojolan kavennukset. Viimeiset neljä minuuttia pelattiin kuitenkin ilman maaleja.

Viidentenä oleva O2-Jyväskylä kaatoi kotonaan jumbo Blue Foxin 7-3. Sofia Holmin kaksi pikakavennusta nostivat vieraat pelin puolivälissä tilanteeseen 3-2, mutta kolmannessa Taimi Mikkola, Katriina Louna, Kiia-Mari Avikainen ja Janella Järvinen laukoivat keskisuomalaiset tavoittamattomiin. Sofia Holm sinetöi vielä hattutemppunsa iskemällä Blue Foxin kolmannenkin maalin.

Lohkon lauantain neljännessä ottelussa Helsinki United löi vieraissa Pirkat 3-2 nousten samalla vastustajansa kanssa tasapisteisiin ja taulukossa ohitse. Vielä kolmannen erän alussa Pinja Myllymäki nosti Pirkat tasoihin mutta runsaat kolme minuuttia ennen loppua Anni Rainio laukoi helsinkiläisten voittomaalin.

Kuva TPS:n ja PSS:n Turun-ottelusta: Anssi Koskinen