Syksyn viides voitto saatteli mestarit sarjakärkeen

Mestari TPS ohitti SaiPan ja otti paikkansa F-liigan kärjessä kaataessaan vieraskaukalossa EräViikingit maalein 7-2. Ratkaiseva ero repesi toisessa erässä, jonka Palloseura vei 5-1.

Sitkeästi puolustanut kotijoukkue piti maalinsa puhtaana melkein avauserän loppuun, kunnes TPS:n sveitsiläisvahvistus Seraina Fitzi aloitti maalinteon rangaistuslaukauksesta. Toisen alkuun tuli sitten nopeasti lisää, kun ensin osui turkulaisille irtopallosta Anna Marttala ja kohta Meri-Helmi Höynälä, joka ajoi röyhkeästi luukulle ja tunki pallon etukulmaan. Eveliina Hanan nosto maalin kulmalta toi yhden kotijoukkueellekin, mutta Henrika Maikolan sekä Jenna Saarion takatolppaa nuolaisseet laatulaukaukset ja Meri-Helmi Höynälän maalipurjehdus saattelivat mestarit toiselle tauolle jo 6–1-johdossa. Päätöserässä nähtiin enää Olivia Pietilän komea maali ja heti perään Nea Nupposen kavennus.

Sarja jatkuu lauantaina otteluilla ÅIF–Welhot, O2-Jyväskylä–PSS, SB-Pro–SaiPa, SSRA–EräViikingit ja TPS–Koovee.

Kuva: Anssi Koskinen