EräViikingit karkasi lopuksi sitkeältä O2-Jyväskylältä

EräViikinkien vierasviikonloppu tuotti täydet kuusi pistettä, kun tänään kaatui sitkeä O2-Jyväskylä maalein 8-6. Peli ratkesi vasta viimeisellä kympillä kotijoukkueen noustua yhä uudelleen takaa rinnalle.

Eveliina Hana ja Iida-Maria Valtonen ehtivät kumpikin maalata vieraille avauserän viimeisellä minuutilla, ja toisessa erässä Manta Likki kiepautti EräViikingit 4-2-johtoon. O2-Jyväskylä rutisti kuitenkin rinnalle Enni Salinin ja ylivoimalla viimeistelleen Emilia Trobergin maaleilla. Edes Matilda Rytkösen ennen toista taukoa iskemä vierasmaali ei vielä riittänyt voittoon, kun Katriina Louna tasoitti komealla laukauksella päätösjakson alkuun. Sen puolivälissä otti kuitenkin ohjat tänään 1+2 merkkauttanut Taru Nordman, joka syötti päädystä paikan Milla Ylikojolalle ja siirsi sitten irtopallon maaliviivalta verkkoon. Kolme minuuttia ennen loppua taituroi Pinja Suhonen itsensä vapaaksi sijoittamaan etuyläkulmaan EräViikinkien seitsemännen, ja kohta Matilda Rytkönen täsmäsi takakulmaan vielä kahdeksannen osuman.

Eilen Jyväskylässä hävinnyt PSS sai tänään lohtua Kuopiossa, kun se aiheutti Welhoille jo kauden seitsemännen tappion viemällä pisteet Porvooseen tuloksella 11-6. Kotijoukkue kavensi vielä pelin puolivälissä Silva Jääskeläisen osumalla tilanteeksi 2-4, mutta jo ennen toista taukoa takoivat kahdesti osunut Daniela Westerlund sekä Emma Parta, Fanny Holmberg ja Venla Nousiainen vieraat jo 9–2-johtoon. Päätösjaksolla Welhot sai kohennella itseluottamustaan viemällä sen 4-2. Ottelun pistehai löytyi kotijoukkueesta, kun Silva Jääskeläinen teki Welhojen kuudesta maalista kaksi ja syötti loput neljä. PSS:stä merkittiin Ella Sundströmille saldo 1+4, Daniela Westerlundille 3+1 ja Fanny Holmbergille 2+1.

Naisten sarja jatkuu maanantaina Turussa ottelulla FBC Loisto–Classic.

Arkistokuva: Juhani Järvenpää