Kärkiottelua koko rahalla: EräViikinkien tasoitus viisi sekuntia ennen loppua ja Classicin voittomaali jatkoajalla

F-liigan naisten sarjassa tarjoiltiin torstaina kärkiottelu, jossa Classic löi EräViikingit lopulta Elli Kylmäluoman jatkoaikamaalilla 5-4 vieraiden noustua tasoihin viisi sekuntia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Tulos nosti molemmat joukkueet sarjataulukossa ohi kärki TPS:n.

Illan avausmaalin viimeisteli kaksikko Matilda RytkönenNea Nupponen EräViikingeille maalivahti Saskia Ormakin avaamasta hyökkäyksestä, mutta sitten otti jo Classic otteen itselleen. Suvi Hämäläinen nousi päädystä nostamaan pelin tasoihin, ja toisessa erässä ropisi lisää. Mila Manninen pommitti Natalia Pitkäkankaan pitkästä diagonaalisyötöstä etukulmaan 2-1 ja kohta Liisa Kaihua eron kahteen irrottuaan vartijastaan ja kierrettyään vielä maalivahdin. Toiselle tauolle lähdettiin kuitenkin taas maalin erolla, kun vieraiden ykkösketju rakensi komean maalin: Eveliina Hana sai nostaa takatolpalta Taru Nordmanin syötön tyhjiin.

Kolmannessa erässä Elli Kylmäluoma ehti nostaa Classicin rangaistuslaukauksesta jo 4–2-johtoon, mutta EräViikingit tuli vielä. Viisi minuuttia ennen loppua pomputteli Manta Likki kavennuksen Lotta Varakkaan maalille heittämästä pallosta, ja vain viisi sekuntia ennen loppusummeria oli Juulia Katajan verkossa tasoittava pallo. Mailojen ja jalkojen maalinedusviidakosta lähtenyt osuma merkittiin sekin Manta Likille.

Jatkoaikaa oli pelattu kolme ja puoli minuuttia, kun Elli Kylmäluoma ohitti keskiviivalla vartijansa ja nousi maalille nostamaan ratkaisupallon yläputken kautta verkkoon.

Huolenaihetta Classicille ja maajoukkueelle toi MM-kisoihin valitun Alma Laitilan loukkaantuminen kontaktittomassa tilanteessa päätöserän puolivälissä.

Taulukon kärjessä on nyt EräViikingeillä sekä Classicilla 31 ja TPS:llä 30 pistettä. Ottelun Classicia ja kaksi TPS:aa enemmän pelannut EräViikingit on ykköspaikalla enempien varsinaisen peliajan voittojensa ansiosta.

Sarja jatkuu perjantaina Turussa ottelulla FBC Loisto–PSS.

Kuva: Ainesmedia