Tasoitus ajassa 59.58 – FBC Turun rakettikiri tuotti arvokkaan pisteen

FBC Turku nappasi arvokkaan pisteen, kun se nousi Westend Indiansia vastaan neljän maalin takaa rinnalle tasoitettuaan pelin kaksi sekuntia ennen loppusummeria. Lisäpiste lähti kuitenkin lopulta Espooseen Peter Majerin iskettyä 7–6-voittomaalin jatkoajalla.

Joukkueiden keskinäisen kohtaamisen perjantaina Espoossa 14-1 hävinnyt FBC vei tänään avauserän 1-0, mutta toisessa Indians näytti kääntävän pelin jo lopullisesti. Ville Rautakouran tasoitus ja Anton Rothin lahjapallosta iskemä johto saivat jatkoa erän toisella puolikkaalla Valtteri Kainulaisen, Samuli Junnilan ja uudelleen Rautakouran laukoessa kolme maalia runsaaseen minuuttiin. FBC:n Nikolas Laaksosen ylivoimakavennuskin näytti jäävän kosmeettiseksi Leevi Aurasen nostaessa kolmannen erän aluksi vieraat jo 6–2-johtoon.

Ero oli neljässä maalissa vielä kahdeksan minuuttia ennen loppua, mutta junioriensa mallikkaasti kannustama FBC jaksoi uskoa. Ensin kavensi Aaro Ollikainen ylivoimalla ja sitten Verneri Tuononen. Maalivahti Elmeri Laakson juostua penkille laukoi Gustavs Griezitis viimeisen minuutin aluksi kotijoukkueen jo maalin päähän eikä siinä vielä kaikki. Verneri Tuononen haki irtopallon kulmasta, lähetti sen nopeasti poikittain maalille ja Nikolas Laaksonen ehti vielä asetella sekunnin ennen kuin nosti pallon maalin kattoon ja pysäytti kellon aikaan 59.58. Jatkoajalla pelasti Westend Indians hiukan kasvojaan, kun Juuso Kekki pudotti pallon takaviistoon keskelle sektoria ja Petr Majer ampui asettelematta pelille päätöksen.

Maanantain tehomiehiä olivat FBC Turun Aaro Ollikainen (1+3), Verneri Tuononen (2+1) ja Nikolas Laaksonen (2+1).

FBC kasvatti illan taistelupisteellään eron jumbo EräViikinkeihin kahteen pisteeseen. Westend Indians nousi pisteen päähän kolmantena olevasta Classicista.

Sarja jatkuu keskiviikkona ottelulla Nokian KrP–Happee.

Kuva: Anssi Koskinen