Viime hetken tasoitus – Koovee ahdisti EräViikingit jatkoajalle asti

F-liigan naisten sarja jatkui MM-tauon jälkeen viidellä ottelulla, joiden jälkeen vuorossa on tammikuun kuudenteen päivään saakka kestävä joulutauko.

Sarjakakkosena päivään lähtenyt EräViikingit kykeni kaatamaan sitkeän Kooveen 6-5 vasta Nea Nupposen viisi sekuntia ennen jatkoajan loppua iskemällä maalilla. Koovee vei avauserän 2-0, nousi toisessa maalin tappioasemasta 4–3-johtoon ja näytti sinnikkyytensä vielä kolmannessakin erässä kotijoukkueen noustua Manta Likin hattutempun siivittämänä 5–4-johtoon. Vain kuusi sekuntia ennen loppusummeria Henriikka Järvi sai tilaa laukoa kaukaa ja Senni Mustakoski suti kakkospallosta tasoituksen. Jatkoajalla oli molemmilla isot tekopaikat ennen kuin yhden niistä peittänyt maalivahti Elsi Kangasharju vapautti Nea Nupposen nousemaan oikeaa laitaa ja sijoittamaan ratkaisupallon takatolpan viereen.

Janina Rinne nousi hattutempullaan johtohahmoksi ja palkittiin ottelun parhaana, kun Classic löi vieraissa SB-Pron 5-2 ja nousi sarjataulukossa EräViikinkien ohi. Natalia Pitkäkankaan avausmaalin jälkeen Rinne osui kolmesti peräkkäin, kun hän teki avauserän alussa tilanteeksi 0-2 ja toisen alussa 0-3 ja 0-4.  Pro kiri päätösjakson aluksi eron kahteen kaksikon Laura HietamäkiLotta Lindi syöttäessä vuorollaan toisensa maalintekoon, mutta runsas minuutti ennen loppua Mila Manninen nousi kulmasta sektoriin kiskaisemaan lopullisen niitin.

TPS jatkaa sarjakärjessä kaadettuaan kotonaan Turkuun vain kymmenen kenttäpelaajan voimin saapuneen PSS:n 4-0. MM-hopeavahti Noora Vuorelan nollapeli irtosi yhdeksällä torjunnalla. Illan voittomaaliksikin jääneen avausosuman iski Henrika Maikola avauserässä, ja perään teki Jenna Saario 2-0. Kolmannen maalin osui toisessa erässä Jasmin Saario ja loppunumerot kolme minuuttia ennen päätössummeria aivan yksin maalille unohdettu Olivia Pietilä.

FBC Loisto otti jo kahdeksannen perättäisen voittonsa, kun ÅIF kaatui kotonaan 8-5. Vielä avauserässä Aada Heikkinen ja Inka Liljavirta nostivat kotijoukkueen kahden maalin takaa tasoihin, mutta toisessa Ella Virtanen, Noora Isomäki ja Milla Granlund laukoivat Loiston karkumatkalle. Päätöserässä joukkueet osuivat liki vuorotahtiin, ja ÅIF nousi parhaimmillaan kahden maalin päähän ennen kuin Milla Granlund nosti loppunumerot tyhjään verkkoon.

SSRA nousi ohi ottelun vähemmän pelanneen SaiPan viidenneksi kaataessaan Kuopiossa Welhot 7-3. Vielä kahden erän jälkeen oltiin tasalukemissa 2-2 Silva Jääskeläisen käytettyä sarjajumboa avauserässä kahdesti johdossa, mutta kolmannessa Rankat Ankat karkasi. Hanna Niemelä iski erään huimat neljä maalia ja niiden välissä vielä Liinu Koivisto yhden ennen kuin Petra Aallonen kavensi loppuhetkillä kuudella viittä vastaan. Hanna Niemelän päivän tehot olivat 4+1, kotijoukkueen kaikki maalit järjesti Silva Jääskeläinen (2+1).

Sarja jatkuu seuraavan kerran 6. tammikuuta otteluilla FBC Loisto–EräViikingit, Koovee–O2-Jyväskylä, SaiPa–ÅIF, SB-Pro–TPS ja SSRA–TPS.

Kuva: EräViikingit