SPV juhli 30 vuottaan ja Nokian KrP kolmea pistettä

Seinäjoen Peliveljet juhlisti tänään 30-vuotista taivaltaan kotiottelulla Nokian KrP:tä vastaan. Sarjakakkonen oli kuitenkin epäkohtelias juhlavieras ja vei kaikki kolme sarjapistettä mukanaan tuloksella 11-5. Keskiviikon toinen ottelu oli Turun derby, jossa hallitseva mestari TPS löi sarjassa toiseksi viimeisenä olevan FBC Turun 9-6.

Seinäjoella lipesi peli kotijoukkueen käsistä heti avauserässä, jossa KrP karkasi jo 5–0-johtoon. Pahimmin vietiin puolittaisesti puolustanutta SPV:tä erän puolivälissä, kun Juuso Ahola, Henri Johansson ja Joona Rantala muuttivat kolmessa perättäisessä vaihdossa vieraiden yhden maalin johdon tilanteeksi 0-4. Eero Karjanlahden erän viimeisen minuutin maalilla alkanut herääminen nosti Peliveljet toisessa erässä jo tilanteeseen 5-7, mutta kolmannessa lukemat repesivät. Joona Rantala rankaisi heti erän alkuun, ja Peliveljille vihelletyt kaksi perättäistä jäähyä vastustajan tuuppaisemisista tuottivat KrP:lle 5–3-ylivoiman ja Joona Rantalan ja Vili Liposen ylivoimamaalit.

Pelin päälliköstä ei jäänyt tänään epäselvyyttä, kun Joona Rantala laukoi joukkueensa maaleista viisi ja kruunasi paketin vielä yhdellä syöttöpisteellä. Juuso Aholan tehot olivat 1+3.

Turussa viihdytettiin Kupittaan Palloiluhallin 1 056 katsojaa kolmijakoisella ottelulla. Haastaja FBC karkasi avauserässä 3–1-johtoon, jota TPS kuitenkin jo ennen taukoa kavensi nousten toisessa rinnalle, ohi ja jo 7–3-johtoon. Päätösjaksolla virkosi jälleen FBC kaventaen tilanteeksi jo 6-8 ennen kuin Janne Hoikkanen iski Palloseuralle yhdeksännen maalin. Turun illan tehomies löytyi hävinneestä joukkueesta kun Verneri Tuononen teki FBC:n kuudesta maalista kolme ja syötti yhden. Aleksi Ahokas ja Waltteri Vesterinen olivat TPS:n kahden maalin isät.

Nokian KrP nousi voitollaan kahden pisteen päähän ottelun vähemmän pelanneesta sarjakärki Classicista. TPS puolestaan pusertautui Happeen ohi kuudenneksi.

Sarja jatkuu perjantaina otteluilla Classic—Nurmon Jymy, Oilers—LASB ja Westend Indians—Happee.

Otsikkokuva arkistosta: Esa Takalo