Tšekkivahvistukset johtivat EräViikingit voittoon Happeesta

Tšekkivahvistukset Matej Penicka ja Simon Stransky säkenöivät, kun EräViikingit yllätti torstain ainoassa ottelussa kotonaan seitsemäntenä olevan Happeen maalein 6-4. Penicka latoi hattutempun kruunattuna syöttöpisteellä ja Stransky saldon 1+2.

Avauserän vei Matti Minkkisen maalilla Happee, ja toisen alkuun nähtiin kaksi maalin edestä ronkittua kakkospallomaalia, kun ensin Simon Stransky tasoitti ja kahdeksan sekuntia myöhemmin Paavo Siekkinen lakaisi Happeen uudelleen edelle. Erän puolivälissä nähtiin kuitenkin käänne, kun Penicka iski ensin illan ensimmäisen ja kohta toisen maalinsa maalivahti Lukas Krizin kuitatessa syöttöpisteen. Ratkaiseva ero repesi kolmannen erän ensimmäisellä puolikkaalla, kun ensin iski EräViikingeille Benjamin Tenhonen, sitten ronkki Lassi Koivisto siirretyn rangaistuksen aikana lukemiksi 5-2 ja vielä Matej Penicka illan kolmannellaan Simon Stranskyn poikkisyötöstä 6-2. Happee nousi vielä Matti Minkkisen ja Markus Salmen osumilla kahden maalin päähän, mutta viimeiset kuusi minuuttia tahkottiin osumitta.

Kauden neljäs voitto kasvatti EräViikinkien eron jumbo FBC Turkuun viiteen pisteeseen, mutta suoran säilyjän sijaan on eroa yhä kahdeksan pistettä.

EräViikinkien ottelukuviin

Sarja jatkuu lauantaina otteluilla Classic–TPS, LASB–OLS, Nurmon Jymy–Westend Indians ja Oilers–SPV.

Kuvat: EräViikingit