Kärkiottelu repesi lopussa – Classic alisti mestari TPS:n toiseen perättäiseen tappioon

F-liigan naisten sarjassa iskettiin torstaina kärkiottelu, kun ykkösenä komeileva Classic haastoi Turussa hallitsevan mestarin TPS:n. Classic aiheutti turkulaisille ensi kertaa miesmuistiin toisen perättäisen tappion viemällä pisteet mukanaan maalein 6-3.

Jenna Saario napautti ensin maalin edestä TPS:n edelle, mutta Classic punnersi tasoihin ja toisessa erässä Kiia Kokon maalilla johtoon, jonka Eerika Koski tasoitti. Mila Manninen nosti lähietäisyydeltä irtopallosta Classicin toisen tauon 3–2-johtoon, mutta sekään ei vielä riittänyt voittoon, kun Sofia Leino löysi ahtaasta paikasta tilaa kiskaista tilanteeksi 3-3.

Illan voittomaaliksi jäänyt Classicin neljäs syntyi heti seuraavassa vaihdossa, kun Meri Jokinen painoi pitkän diagonaalisyötön oikealle ja Mila Manninen pommitti asettelematta illan toisensa. TPS painoi lopun vahvasti ja oli todella lähellä tasoitusta, mutta lopulta riskipeli ilman maalivahtia kostautui. Ensin liidätti pallon tyhjiin omalta alueelta Suvi Hämäläinen peitetyn laukauksen jälkeen, ja kuusi sekuntia ennen loppua iski vielä yhä autioon verkkoon Elli Kylmäluoma.

Classicilla on sarjakärjessä nyt viiden pisteen etumatka FBC Loistoon, josta TPS on kahden pisteen päässä.

Sarja jatkuu lauantaina otteluilla Classic–SaiPa, FBC Loisto–Welhot, SB-Pro–PSS, SSRA–Koovee, TPS–O2-Jyväskylä ja ÅIF–EräViikingit.

Kuva viime kevään finaalisarjasta: Anssi Koskinen