Kärkijoukkueet tiukoilla haastajien kanssa – KrP ratkaisi vasta jatkoajalla

Nokian KrP ja OLS tarjoilivat yleisölle koko rahan edestä ja ylikin, kun kotijoukkue kykeni lopulta voittoon vasta Joona Rantalan 4–3-jatkoaikamaalilla.

KrP:n Mikko Laakso kuittasi avauserässä Olli Wikstedtin näyttävästi omien jalkojensa välistä taituroiman avausosuman, ja toisessa erässä vastasi OLS Henri Johanssonin johto-osumaan Väinö Mertaniemen onnistumisella. Vili Liponen päätti kohta takatolpalta syöttörallin 3–2-maaliin, mutta kolmeen pisteeseen se ei riittänyt, kun Luukas Hyvärinen linkosi ylivoimalla OLS:n taas tasoihin runsaat neljä minuuttia ennen loppua. Jatkoajalla oli oululaisten Olli Kinnusen osana marssia jäähypenkille estämisestä, ja Joona Rantala päätti tarkalla kaukolaukauksella pelin ylivoimaosumaan Nico Jonaesonin syötöstä.

Hyvään kevätvireeseen päässyt ja perjantaina TPS:n kukistanut LASB piinasi tänään sarjakakkonen Oilersia taipuen vasta kolmannessa erässä 3–4-kotitappioon. Konsta Lehtonen laukoi lahtelaiset johtoon ensimmäisessä ja uudelleen toisessa erässä, mutta päätösjaksolle lähdettiin tasalukemista 2-2 ensin Rasmus Kainulaisen ja sitten Jesperi Lindforsin osuttua Oilersille. Kolmannessa erässä ohjasi Justus Kainulainen pallonriiston ja klap klap -syöttelyn jälkeen Oilersin johtoon, mutta lähellä oli vielä LASBin tasoituskin, kun ensin Konsta Lehtonen ja sitten Niko Einiö osuivat tolppaan. Isäntien yrittäessä kuudella nosti Justus Kainulainen Oilersille tyhjiin neljännen osuman, joka jäi voittomaaliksi, kun Tino Nivala vielä viimeisellä sekunnilla kavensi ylivoimalla.

SPV otti toisen perättäisen voittonsa ja nousi kahden pisteen päähän nelonen Westend Indiansista kaataessaan kotonaan FBC Turun 7-3. Kolmijakoisessa ottelussa näytti Peliveljet ensin laskettelevan helppoon voittoon, kun Eero Karjanlahti, Riku Hakanen ja ensimmäistä SPV-maaliaan juhlinut Alexander Nyman nakuttivat 11 minuutissa taululle kolmen maalin johdon. Päälle osui vielä näyttävästi Karjanlahti toisessa erässä. Turkulaiset yltyivät kuitenkin päätösjaksolla vielä kiriin nousten Juuso Forsmanin, Yannick Lindroosin ja Krisjanis Tiltinsin osumilla jo maalin päähän. Kohta osuivat kuitenkin Konsta Haukkala ja Eero Karjanlahti vain kahdeksan sekunnin välein isännille ja SPV karkasi uudelleen.

Sarja jatkuu maanantaina Jyväskylässä ottelulla Happee–Nurmon Jymy.

Arkistokuva: Esa Takalo