Ryöstöretki Lempäälään onnistui – Classicin ja Happeen sarja jatkuu

F-liigan illan puolivälierässä Happee kavensi voitoiksi 2-3 kaatamalla Classicin sen kotikaukalossa maalein 7-4.

Adam Hemerka laukoi Classicin johtoon jo ensimmäisellä minuutilla, mutta Happee nousi tasoihin ja ohi. Hemerka nosti Classicin vielä rinnalle, mutta siitä eteenpäin näytti maalinteon mallia selkä seinää vasten pelannut Happee. Jonne Junkkarisen ylivoimasijoitus johti keskisuomalaiset toiselle tauolla johdossa, ja päätösjaksolla painoi Classic, mutta maalit teki Happee. Eppu Suhanto laukoi keskiviivalta maskin takaa 2-4, Samuli Grönfors takatolpalta tyhjiin 2-5 Happeen sahattua puolustuksen syötöillä nippuun ja Stefan Hutzli Markus Salmen poikkipassista jo 2-6. Albert Koskisen ja Aaro Helinin kavennukset kuudella viittä vastaan jäivät enää kosmeettisiksi.

Pareissa Westend Indians–TPS ja Nokian KrP–SPV pelataan sunnuntaina viidennet ottelut, joissa välieräpaikka on katkolla Indiansille ja KrP:lle. Happeen ja Classicin kuudes mittelö en edessä maanantaina.

F-liigan karsinnassa EräViikingit ja Tiikerit etenivät FBC Turun ja M-Teamin seuraksi toiselle kierrokselle, kun EräViikingit löi vieraissa Kooveen 5-4 ja Tiikerit kotonaan jatkoajalla LNM:n 8-7.

EräViikingit oli avauserässä kahdesti tappiolla, mutta kuittasi myös kahdesti, ja toisessa Olli Salminen, Santeri Kärki sekä Simon Stranskyn komealla soololla takatolpalle vapauttanut Juuso Möttönen laukoivat helsinkiläiset jo 5–2-johtoon. Niko Ojala kavensi Kooveelle toisessa erässä ja Roope Yrjänen vajaat viisi minuuttia ennen loppua, mutta tasoitukseen saakka ei Koovee venynyt.

Tikkurilassa nähtiin huima näytelmä, kun pyörremyrskynä Vantaalle saapunut LNM vei jo avauserän 6-1 ja johti toisella tauolla 7-1. Tiikerit kavensi heti päätösjakson alkuun kolmesti, ja viisi minuuttia ennen loppua Otto Blomqvist iski jo 5-7. Tiikerien vedettyä maalivahtinsa penkille tapahtui lisää: Ensin iski kaksi minuuttia ennen loppua Mattias Kokljuschkin ja vielä 27 sekuntia ennen täyttä aikaa Leevi Loippo pelin jatkoajalle. Se päättyi seitsemän minuutin kohdalla, kun Juuso Salo laukoi Kevin Starckin syötöstä Tiikerit jatkoon ja liminkalaiset kesälomalle.

F-liigakarsinnan toisen vaiheen otteluparit ovat EräViikingit–Tiikerit ja M-Team–FBC Turku.

Kuva: Esa Jokinen