Uutiset

Pääsarjajoukkueiden kausikyselyt tehty - kehitystyö jatkuu yhdessä seurojen kanssa

Pääsarjojen kehittämistä on jatkettu joukkueille suunnattujen kausikyselyjen purkamisella, ja palaute on ollut sekä ilahduttavaa että rakentavaa. F-liigan miesten ja naisten sekä Inssi-Divarin ja Naisten Divarin joukkueilta pyydettiin palautetta ja kehitysideoita muun muassa joukkue- ja ottelumääristä, kauden pituudesta, sarjajärjestelmästä ja maanantaipeleistä.

– Pääsarjojen kausikyselyt toteutettiin marras-joulukuussa kaikille 48 pääsarjajoukkueelle. Tässä laajuudessaan tämä kokonaisuus toteutettiin ensimmäistä kertaa pääsarjoissa pelaaville joukkueille. Oli hieno huomata, että asiaan tartuttiin erinomaisella asenteella ja vastaukset olivat kattavia. Kaikki pääsarjajoukkueet vastasivat kyselyyn aikataulussa, pääsarjapäällikkö Joni Toivola kiittää seuroja.

Pääsarjapäällikkö kertoo, että kausikyselyt tehdään jatkossa kausittain eli tästä tulee jatkuva käytäntö.
– Kyselyiden pohjalta pystymme tarttumaan kehitystoimiin entistä paremmin ja luonnollisesti vuorovaikutusta joukkueiden suuntaan voidaan kyselyn avulla kehittää.

Joukkueiden kanssa on käyty keskustelua muun muassa tammikuussa järjestetyissä joukkuepalavereissa. Kaikille sarjoille järjestettiin omat joukkuepalaverit, joissa käsiteltiin kausikyselyiden yhteenvetojen lisäksi myös muita ajankohtaisia asioita.

F-liigan miesten sarjojen kohdalla on puhuttanut ennen kaikkea ottelumäärä. Sitä on käsitelty F-liigan uutisissa täällä ja täällä sekä F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurmisen haastattelussa Pääkallo.fi-sivustolla.

Karsintajärjestelmät niin F-liigan ja divaritason välillä kuin Naisten Divarin ja Suomisarjankin välillä todettiin kyselyissä nykymuotoisina toimiviksi. Mielipiteet maanantaipelien kokeilemisesta menivät F-liigan miesten sarjassa tasan, mutta naisissa ja Inssi-Divarissa ne keräsivät vastustusta. Samoin ajatus pelaamisesta joulun ja uudenvuoden välipäivinä sai alaspäin osoittavan peukalon niin F-liigan naisten sarjan kuin Inssi-Divarinkin joukkueilta.
– Välipäiville ei asetella pelejä muissa sarjoissa kuin F-liigan miesten sarjassa, Joni Toivola tietää jo kertoa.
– Maanantaikierroksista tehdään päätökset kevään aikana, ja niiden osalta muutoksia on tulossa.

Videotarkistusten laajentaminen F-liigan naistenkin sarjaan ei ainakaan vielä saanut mainittavaa kannatusta. Joukkueiden vastauksissa näkyi huoli, etteivät omat resurssit toistaiseksi riitä niiden pyörittämiseen sääntöjen vaatimalla tavalla. Inssi-Divarissakin palaute oli samansuuntainen.
– Videotarkistuksia ei ole tulossa ensi kaudelle F-liigan miesten pelien lisäksi muihin sarjoihin mutta jollain aikavälillä ne laajenevat. Niin paljon positiivista palautetta on miesten otteluista tullut.

– Kehitystoimia tullaan tekemään ja täällä liiton päässä tullaan tarttumaan asioihin välittömästi. Otteluohjelmien luontiin ja muun muassa maanantaikierroksiin haetaan optimaalisia asetuksia. Joukkueiden kanssa tullaan kokoontumaan maalis-, touko- ja kesäkuussa sarjasta riippuen, Joni Toivola avaa.
– Yleisesti voi todeta, että suomalainen pääsarjasalibandy voi hyvin ja tunnelmat isoihin kokonaisuuksiin ovat joukkueiden keskuudessa hyvät. Varmasti on vielä epäkohtia ja mielipiteet jakautuvat joidenkin asioiden välillä, mutta tiedän, että niihin löydetään aina ratkaisut. Isoja muutoksia ei ole tiedossa, mutta paljon on vielä viilattavaa. Tarpeen vaatiessa meidän on pystyttävä olemaan rohkeita ja kehittyä yhteiskunnan muutoksien vanavedessä.

Katso tästä joukkueille lähetetyt kysymyslomakkeet:

F-liiga miehet

F-liiga naiset

Inssi-Divari

Naisten Divari