FBC Turku iski kaikkien aikojen nopeimman avausmaalin – sitten ropisi omissa 12 kertaa

FBC Turku teki sunnuntaina F-liigan historiaa kaikkien aikojen nopeimmalla ottelun avausmaalilla, kun Pyry Kauppinen iski pallon Classicin verkkoon vain kahden (!) sekunnin pelin jälkeen. Vauhtiin päästyään Classic kuitenkin takoi sarjajumbon päähän 12 osumaa ja voitti 12-4.

Jo ensimmäisessä erässä Eemeli Salin ja Toni Salminen nostivat Classicin johtoon, ja toisessa erässä hallitseva mestari pöllytti FBC:n verkkoa seitsemän kertaa. Eemeli Salinin päivän tehot olivat 3+3 ja tänään 400. liigamaalinsa iskeneen Sami Johanssonin 2+2. Classic nousi voitollaan Nokian KrP:n ohi sarjakakkoseksi.

Katso kaikkien aikojen nopein avausmaali uutisen lopusta.

Jyväskylässä saatiin huikeat loppusekunnit, kun Oilersin loppukiri hiljensin Monitoimitalon ja laimensi Happeen kolmen pisteen juhlat 6–5-rangaistuslaukauskisavoitoksi. Vielä viisi minuuttia ennen ottelun loppua Perttu Koljonen laukoi Happeen muka turvalliseen 5–2-johtoon, mutta Oilersin otettua maalivahdin pois alkoi tapahtua kummia. Markus Markkolan kavennus ei vielä säväyttänyt, mutta sitten loppuhetket: Kymmenen sekuntia ennen loppusummeria Justus Kainulainen kiskaisi Aaro Astalan syötöstä 5-4, ja vain viisi sekuntia ennen täyttä aikaa Astalan pitkä poikkisyöttö löysi Markus Markkolan ja salamannopea laukaus suhahti etukulmaan: 5-5. Rangaistuslaukauskisassa Markus Salmen, Roni Laasosen, Jami Mannisen ja Jonne Junkkarisen onnistumiset toivat lisäpisteen Happeelle, kun torjuntavuorossa tänään ollut Pietari Jääskeläinen peitti niin Aaro Astalan kuin Markus Markkolankin yritykset.

Esa Jokisen ottelukuviin

Seinäjoen Peliveljet otti jo kuudennen perättäisen voittonsa, kun se kaatoi kotonaan Westend Indiansin 4-2. Joukkueet puristivat täysin tasaisesti melkein kaksi erää täyteen, kun SPV nousi tappiolta johtoon Eero Karjanlahden ensin tasoittaessa ja sitten syöttäessä Peter Kotilaisen johtomaalin. Runsas minuutti ennen toista taukoa Jasper Auvinen tasoitti ylivoimalla kaukolaukauksella, mutta heti seuraavassa vaihdossa Eero Karjanlahti pommitti pienestä kantista kotijoukkueen taas edelle. Loppunumerot taituroi minuuttia ennen ottelun loppua Peter Kotilainen vieraiden rikottua palloa tyhjään maaliin laukomassa ollutta pelaajaa.

Juha Käenmäen ottelukuviin

Toiseksi viimeisenä oleva EräViikingit nousi viiden pisteen päähän suoran säilymisen rajasta kaataessaan kotonaan OLS:n 4-2. Oululaiset karkasivat ensin kahden kotijoukkueen hukkaaman pallon myötä 0–2-johtoon mutta saivat sitten omaa lääkettään, kun Joakim Lund kavensi toisen erän lopussa OLS:n epäonnistuneen avaussyötön jälkeen. Päätöserän puolivälissä Patrik Laitinen sivalsi tasoituksen etukulmaan ja juhlisti pitkään haettua kauden avausmaaliaan apina selästä -tuuletuksella. Kohta Daniel Tenhonen laukoi voittomaaliksi jääneen 3–2-osuman ja lopussa Tommi Rosendahl läppäsi Joakim Lundin poikkisyötöstä vielä isännille neljännen.

Sarjatilanne kärki TPS:n takana eli viikonloppuna, kun turkulaisilla on 51, Happeella 47, Classicilla 46 ja Nokian KrP:llä 45 pistettä.

Ensi viikonloppuna on huippusalibandyssa vuorossa Suomen Cupin huipentuma Hämeenlinnassa, jossa pelataan naisten ja miesten cupien välierät ja loppuottelut. F-liigan miesten pelit jatkuvat 25.1.

Arkistokuva: Anssi Koskinen