FBC Loistolle tärkeät vieraspisteet, Classic mätti kymmenen maalia

Naisten sarjan häntäpäässä FBC Loisto teki eroa SB-Prohon kaatamalla nurmijärveläiset näiden kotikaukalossa 6-3. Keskiviikon toisessa ottelussa Classic murjoi kotonaan O2-Jyväskylää lukemin 10-1.

Toiseen erään maalin johdossa lähtenyt FBC Loisto karkasi Olivia Oikarisen kahdella ja Ulla Valtolan yhdellä maalilla kuudessa minuutissa jo 4-0-johtoon mutta sitten oli kotijoukkueen vuoro kaventaa kolmesti komeilla osumilla. Vielä ennen taukoa Pinja Rahkonen pommitti Annika Toivasen poikkipassista ensimmäisen liigamaalinsa, ja kolmannessa erässä iskivät näyttävästi ensin Jenni Torkki ja sitten Laura Hietamäki. Vajaat kaksi minuuttia myöhemmin lurahti kuitenkin vieraiden Ella Virtasen laidasta laukoma pallo Pron maalin etukulmaan, ja kotijoukkueen kiri hiipui. Virtanen nosti myöskin illan loppunumerot tyhjiin. Illan tehotar oli Tuulia Lahti, joka teki Loiston maaleista yhden ja syötti peräti kolme.

Tampereella kykeni vieraiden Karoliina Juvonen vielä avauserässä kaventamaan Alma Laitilan Classicille laukomaa 2-0-johtoa, mutta sitten kotijoukkue karkasi. Janina Rinne kasvatti eroa vielä ennen ensimmäistä taukoa, ja toisessa erässä Classic iski neljästi Suvi Hämäläisen osuttua jo erän avausvaihdossa.

Natalia Pitkäkangas, Alma Laitila, Sofia Lappalainen ja Liisa Kaihua laukoivat tänään kukin Classicin maaleista kaksi, ja Pitkäkangas kuorrutti saldonsa vielä syöttöpisteellä. Veera Vilenius teki esityön Classicin maaleista kolmeen.

Sarja jatkuu keskiviikkona ottelulla EräViikingit – TPS.

Arkistokuva: Anssi Koskinen