SB-Pro yllätti TPS:n – mestareille jo kauden kolmas tappio

Viime kauden pelkkiä voittoja napsinut TPS koki jo tämän kauden kolmannen tappionsa, kun yhdeksäntenä ollut SB-Pro yllätti mestarit kotonaan lukemin 5-3.

TPS vei avauserän 2-1 ja oli vielä pelin puolivälissä tasalukemissa 2-2, mutta kolmannessa erässä Pron ensimmäisen maalin syöttänyt ja toisen tehnyt tšekkivahvistus Veronika Kopecka lurautti ylivoimalla etukulmaan kotijoukkueen 3—2-johto-osuman. Voittomaaliksi jääneen viidennen laukoi kohta kaistanousun kruunuksi alivoimalla Laura Hietamäki, ja TPS venyi enää Meri-Helmi Höynälän kavennukseen. Loppunumerot osui viisi ja puoli minuuttia ennen loppua Jenni Rautanen.

FBC Loisto nappasi jo yhdeksännen perättäisen voittonsa, kun sarjakolmonen EräViikingit nöyrtyi Turussa tylyin lukemin 6-0. Viimeksi Loisto on hävinnyt liigaottelun yhdeksäs lokakuuta Classicille. Tänään Pipsa Eko, Tuulia Lahti ja Laura Pakarinen saivat viimeistellä avauserässä kolmen maalin kotijohdon unisten vieraiden seuratessa juuri ja juuri katseella. Toisessa erässä osuivat yhtä avoimista paikoista Pakarinen ja Eeva-Maria Heininen, ja päätöserässä Pakarinen sai painaa vielä kolmannenkin pallon takatolpalta tyhjiin EräViikinkien Milla Koskenniemen lahjoitettua pallon keskelle sektoria Ulla Valtolalle. Jade Junkkarin nollapeli heltisi viidellätoista torjunnalla.

Kolmannen perättäisen voittonsa otti SSRA, joka kaatoi kotonaan PSS:n 3-2. Kotijoukkue karkasi ensin 17 minuutissa Hanna Niemelän kahdella ja Riina Baerin yhdellä osumalla kolmen maalin johtoon, joka lopulta riitti kolmeen pisteeseen. Vieraiden molemmat maalit laukoi Emma Parta, joka osui ensin toisessa erässä ja sitten vielä ottelun viimeisellä minuutilla ilman maalivahtia.

Pörssikärki Miisa Turunen iski jo kauden 20. maalinsa ja 50. pisteensä, kun SaiPa löi kotonaan ÅIF:n 5-3. Avauserän kotijoukkue vei 2-1, ja toisessa Miisa Turunen ensin syötti Elsa Holopaisen maalintekoon ja sitten iski itse lukemiksi 4-1 vastustajan maalivahdin epäonnistuneen avausheiton jälkeen. Nea Vasama kavensi ÅIF:lle toisessa ja Iida Sinkko kolmannessa erässä, mutta välillä oli Miisa Turunen ehtinyt laukoa kotijoukkueelle viidennen osuman.

O2-Jyväskylä katkaisi viiden pelin tappioputkensa kaatamalla vieraissa Kooveen 7-4. Koovee karkasi aluksi kahden maalin johtoon, mutta Katriina Louna kavensi vielä ennen ensimmäistä taukoa. Sitten otti ohjat Janella Järvinen, joka toisessa erässä ensin tasoitti, sitten vei vieraat johtoon ja kolmannessa erässä sinetöi hattutemppunsa O2-Jyväskylän 4–2-maalilla. Emilia Troberg ja Kiia-Mari Avikainen laukoivat keskisuomalaiset jo tavoittamattomaan 6–2-johtoon ennen kuin Koovee pääsi uudelleen maalin makuun.

Kärkinelikko on tehnyt taulukossa eroa seuraaviin, kun TPS:llä on 36, Classicilla 34, EräViikingeillä 33 ja FBC Loistolla 32 pistettä.

Sunnuntaina sarja jatkuu Lempäälässä ottelulla Classic–Welhot.

Kuva: Juha Hautakangas